Naujovė Fraises bloge, vaizdžiai pavaizduotas įdomus ir naudingas žuvies pateikimo būdas! Kursis padės artėjant Kūčių vakarui, nustebinti visus šeimos narius gražiai paruošta žuvimi. Šis techninis staipsnis padės pasiruošti žuvį jos įdarymui ar kitokiam gaminimo būdui.
Aš pasirinkau paprastajį vilkešerį, tai puiki žuvis, su kuria lengva dirbti. Šiam būdui įgivendinti reikės sveikos žuvies, su galva ir svarbiausia su neprapjautu pilvu.
Svarbiausi įrankiai: Pjaustymo lentutė, mažas peilis (žvynams nuskusti), filė peilis, žirklės, pincetas ašakoms ištraukti, dubenėlis šalto vandens.
Pirmiausia nukerpame visus peliakus taip pat patrumpiname uodegą ir nuskutame žvynus. Patarimas: Prieš skutant žuvies žvynus, darbastalį aptraukti maistine plėvele, baigus pasakiškai greitai nuvalysite darbo vietą, reikės tik susukti plevelę ir ją išmesti! =)
Žuvies išskrodimas, neprapjovus pilvo, prasideda taip. Atsargiai iškerpame žiaunas, ir kartu su jomis ištraukiamet visus žuvies vidurius. (atsargiai saugokite rankas, nes esant aštriems dantukams, galima susipjaustyti pirštus)
Taip pat prakiarpame nedidelę skylutę išangėje. tai padės gerai išplauti žuvį. Po tekančiu vandeniu plauti tol kol vandens stovė pasidarys skaidri.
Galiausiai paguldžius žuvį ant šono ir pjauname palei centrinę ašaką pradedant nuo uodegos iki galvos.
Lieka tik ištraukti visas ašakas naudojant pincetą ir pašalinti baltą plėvelę pilvo apačioje. Dubenėlis su vandeniu padės nuplauti ašakas nuo pinceto. Ir štai jūsu žuvis paruošta gaminti!