Begalo lengvučiai kaip pūkas ir dangiško skonio keksiukai, privers visus pajusti artėjantį pavasarį ir jo džiaugsmingus malonumus!
12-15 keksiukų
Keksiukams:
55 g. sviesto
2 kiaušinių tryniai
3 kiaušinių baltymai
80 g. cukraus
50 g. miltų
0.5 pakelio kepimo miltelių
0.5 pakelio vanilinio cukraus
truputis druskos
3 v.š. vygnių uogienės
2 v.š. citrinos sulčių
Gaminimas:
Sviestą ištirpiname ir atvėsiname, kiaušinių trynius atskireme nuo baltimų, juos ištriname su sukrumi, vanilinu ir žiupsneliu druskos ir vėliau į juos supilame sviestą, bei iki purumo išplaktus baltymus. Baigus plakti įsijojame miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišome, sudedame iš uogienės vyšnias ( vyšnių uogienės receptą galite rasti čis link) prieštai jas gerai nuvarviname ir supilame citrinos sultis gauname grietinės tirštumo tešlą! ją supilstome į krepšelius, reikia užpildyti tik truputi daugiau nei pusę krepšelio nes kepant keksiukas padvigubėja. Kepame 180c apie 12 min kol gražiai paruduoja. Baigus kepti karštus keksiukus paliekame keletą minučių išjungtoje bet pravertoje orkaitėje, jų nejudiname nes gali sukristi! Baigiame vesinti kambario temperatūroje. Atvėsusius dekoruojame kremu!
Kremui ir papuošimui:
Reikės:
250 g. mascarponės sūrio125 g. vyšninio jogurto
80 g. cukraus druskos citrinos sulčių
Saldžių vyšnių
Gaminimas:
Gaminant kremą išsiplakame mascarponę su
cukrumi, citrinos sultymis bei jogurtu. Kremas turi gautis gan tirštas. Todėl nepadauginkite citrinos sulčių! Išplaktą kremą sukrečiame į konditerinį švirkštą ir dekoruojame juo keksiukus.
Galiausiai išdėliojame vyšnių puseles.
Apteptus kremu keksiukus laikome šaldytuve. skanaus!
Fraises receptas