750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2011-10-03T20:59:00+02:00

Šokoladiniai macarons su vanilininiu kremu

Publié par fraises

Macarons tai prancūziškas desertas, begalo vertinamas visoje Prancūzijoje, kaip gaminti macarons prancūzai mokosi specialiuose tam skirtuose kursuose, nes pasigaminti šį gardėsi nėra lengva, jis reikalauja daug dėmesio, pastangų, bei įdirbio. Šis skanėstas gali būti įvairių skonių: pistacijų, braškių, kavos ar mėtų, bet patys populiariausi šokoladiniai bei avietiniai macaron.. 


 

P1070315

 

 

50 macarons 

tešlai:

200 g. migdolų miltų
200 g cukraus pudros 
5 kaušinių baltymai
200 g cukraus
30 g kakavos miltelių

kremui:

1 v.š. žalatinos
1 v.š.  vsiesto
4 kiaušinių tryniai
3 v.š. cukraus
3 v.š. cukraus pudros
200mil grietinėlės 30proc. riebumo
vanilino

Gaminimas:

Cukraus pudrą sumaišome su migdolų miltais ir kakava ir permalame juos smulkintuvu, permalus persijojeme per sietelį, kad neliktu gumulėlių.
4 baltymus naudojame kambario temperatūros pradedame plakti su žiupsneliu druskos, kai baltymai suputoja per 3 kartus dedame cukrų ir plakame iki tirštos morenginės tešlos.
Baigus plakti baltymus į migdolų ir cukraus pudros masę įmaišome vieną likusį neplaktą baltyma viską gerai išmaišome ir suberiame į išplaktus baltymd ir atsargiai maišome medine mentele iš kraštų į vidurį, reikia maišyti kuo trumpiau, nes maišant tešla skystėja.. Išmaišius tešlą dedame į konditerinį švirkštą, išpurškiam 3cm. skersmens pyragelius. prieš kepant reikia juos palaikyti kambario temperaturoje 1 val kad apžiūtų ir kepti 12-15 min 180C orkaitėje. 
Tik iškeptižus macarons nelengva nuimti nuo sviestinio popieriaus, bet papylus po juo puse stiklinės vandens pyragėliai iškarto atsiklyjuoja. Atvėsusius pertepame kremu, macarons visada skanesni kitą dieną!

Kremas:

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra,o kiaušinių trynius su cukrumi ir vanilinu, į išplaktus trynius supilame ištirpintą svietrą bei taip pat ištirpintą ir atvesintą žalatiną. Gautą kremą gerai išmaišome bei į jį  atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę, kremą reikia palaikyti šaltai apie 1 val. ir vėliau juo pertepti  macarons. Pertepus vel pastatome  į šaldytuvą bent porai valandų, skanaus!

P1070317

P1070310

 

Receptas  iš knygos "Desserts le grand livre" N. et C. le Foll 

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires
F
<br /> :) Merci, J'espère qu'un jour, je ferai une fois encore ;)<br /> <br /> <br />
Répondre
F
<br /> Oh putain la vache...OMG...Oh mon Dieu...voici les meilleurs macarons de France :))))...je veux manger maintenant...Prasauuuu<br /> <br /> <br />
Répondre

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog