Macarons tai prancūziškas desertas, begalo vertinamas visoje Prancūzijoje, kaip
gaminti macarons prancūzai mokosi specialiuose tam skirtuose kursuose, nes pasigaminti šį gardėsi nėra lengva, jis reikalauja daug dėmesio, pastangų, bei įdirbio. Šis skanėstas gali būti įvairių
skonių: pistacijų, braškių, kavos ar mėtų, bet patys populiariausi šokoladiniai bei avietiniai macaron..
50 macarons
tešlai:
200 g. migdolų miltų
200 g cukraus pudros
5 kaušinių baltymai
200 g cukraus
30 g kakavos miltelių
kremui:
1 v.š. žalatinos
1 v.š. vsiesto
4 kiaušinių tryniai
3 v.š. cukraus
3 v.š. cukraus pudros
200mil grietinėlės 30proc. riebumo
vanilino
Gaminimas:
Cukraus pudrą sumaišome su migdolų miltais ir kakava ir permalame juos smulkintuvu, permalus
persijojeme per sietelį, kad neliktu gumulėlių.
4 baltymus naudojame kambario temperatūros
pradedame plakti su žiupsneliu druskos, kai baltymai suputoja per 3 kartus dedame cukrų ir plakame iki tirštos morenginės tešlos.
Baigus plakti baltymus į migdolų ir cukraus
pudros masę įmaišome vieną likusį neplaktą baltyma viską gerai išmaišome ir suberiame į išplaktus baltymd ir atsargiai maišome medine mentele iš kraštų į vidurį, reikia maišyti kuo trumpiau, nes
maišant tešla skystėja.. Išmaišius tešlą dedame į konditerinį švirkštą, išpurškiam 3cm. skersmens pyragelius. prieš kepant reikia juos palaikyti kambario temperaturoje 1 val kad apžiūtų ir kepti
12-15 min 180C orkaitėje.
Tik iškeptižus macarons nelengva nuimti nuo
sviestinio popieriaus, bet papylus po juo puse stiklinės vandens pyragėliai iškarto atsiklyjuoja. Atvėsusius pertepame kremu, macarons visada skanesni kitą dieną!
Kremas:
Grietinėlę išplakame su
cukraus pudra,o kiaušinių trynius su cukrumi ir vanilinu, į išplaktus trynius supilame ištirpintą svietrą bei taip pat ištirpintą ir atvesintą žalatiną. Gautą kremą gerai išmaišome bei į jį
atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę, kremą reikia palaikyti šaltai apie 1 val. ir vėliau juo pertepti macarons. Pertepus vel pastatome į šaldytuvą bent porai valandų,
skanaus!
Receptas iš knygos "Desserts le grand livre" N.
et C. le Foll