750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-05-22T13:37:00+02:00

Svogūnų džemas

Publié par fraises


Tai puikus pagardas prie mėsos patiekalų, žąsų kepenėlių "Le foie gras"  ar paprasčiausios silkutės! Be galo sklanus ir aromatingas džemas pagardins niūrią - lietingą vasaros dieną! 

 

Vienas receptas kur galima panaudoti svogūnų džemą link

 


 P1090407.JPG

 

Iš 0,5 kg. svogūnų gaunasi apie 400 g. džemo. 

 

Reikės:


 0,5 kg.  svogūnų

 75 g. rudojo cukrasus

 150 ml. sauso baltojo vyno 

 50 ml. aviečių acto

 50 g. razinų "Golden"

 žiupsnelio druskos

 žiupsnelio kvepiančiųjų pipirų

 aliejaus kepimui

 

Gaminimas:

 

 Nulupkite svogūnus ir supjaustykite plonomis riekelėmis sudėkite į dubenį ir užpilkite cukrumi gerai išmaišykite. Į puodą su storu dugnu įpilkite šlakelį aliejaus ir supilkite svogūnus, kepinkite juos ant vidutinės ugnies apie 45 min. kol jų tūris sumažės  3 kartus. Įpusėjus įberkite druskos ir pipirų. Svogūnams sukepus į juos supilkite vyną ir suberkite nuplautas razinas viską troškinkite tol kol vynas visiškai išgaruos. Galiausiai supilkite aviečių actą ir pakaitinkite 3-5 min. Sukrėskite džemą į stiklainiukus sandariai uždarykite, atvėsus laikykite šaldytuve. 

 

Skanaus!

 

 

 P1090412.jpg

 

Fraises  improvizacija iš keliatos receptų

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog