Tai puikus pagardas prie mėsos patiekalų, žąsų kepenėlių "Le foie gras" ar paprasčiausios silkutės! Be galo sklanus ir aromatingas džemas pagardins niūrią - lietingą vasaros
dieną!
Vienas receptas kur galima panaudoti svogūnų džemą link
Iš 0,5 kg. svogūnų gaunasi apie 400 g. džemo.
Reikės:
0,5 kg. svogūnų
75 g. rudojo cukrasus
150 ml. sauso baltojo vyno
50 ml. aviečių acto
50 g. razinų "Golden"
žiupsnelio druskos
žiupsnelio kvepiančiųjų pipirų
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite plonomis riekelėmis sudėkite į dubenį ir užpilkite cukrumi gerai išmaišykite. Į puodą su storu dugnu įpilkite šlakelį aliejaus ir supilkite svogūnus, kepinkite juos ant vidutinės ugnies apie 45 min. kol jų tūris sumažės 3 kartus. Įpusėjus įberkite druskos ir pipirų. Svogūnams sukepus į juos supilkite vyną ir suberkite nuplautas razinas viską troškinkite tol kol vynas visiškai išgaruos. Galiausiai supilkite aviečių actą ir pakaitinkite 3-5 min. Sukrėskite džemą į stiklainiukus sandariai uždarykite, atvėsus laikykite šaldytuve.
Skanaus!
Fraises improvizacija iš keliatos receptų