750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-06-29T09:39:00+02:00

Avietiniai krepšeliai II

Publié par fraises

 

Antras avietinių krepšelių receptas, bet ne ką prastesnis už pirmajį, nors atrodytų, kad abu receptai beveik vienodi ir skiriasi tik kremas iš tiesų taip nėra, net pakeitus tik kremą krepšelių skonis begalo pasikeičia, avietiniai krepšeliai su plikytu vaniliniu kremu daug suptilesnio skonio! O kas dar neišbandė   ir pirmųjų krepšelių recepto jį gali rasti čia link

 

 

P1090853.JPG

 

 

6 krepšeliams apie 8cm skersmens reikės:


Tešlai:


175 g. miltų

100 g. sviesto

2 v.š. cukraus

3 v.š. vandens

vanilino

druskos


Plikytam kremui:


70 g. sviesto

40 g. miltų

50 g. cukraus 

1 stiklinės pieno

1-2 kiaušinių tryniai

2 v.š. citrinos sulčių

1 v.š. viskio 

cukraus pudros apibarstymui

 

350 g. aviečių

 

 

P1090854.JPG

 


Gaminimas:


Prieš  kepant krepšelius pasiruoškite kremą, ant silpnos ugnies išlydikite sviestą, tuo pačiu metu kitame puodelyje užvirinkite pieną su cukrumi bei vanilinu. Ištirpus sviestui į jį suberkite miltus ir nuolat maišant truputėli pakepinkite, miltams gražiai pageltus į juos palaipsniuj supililkite verdantį pieną, pilant pieną reikia aktyviai maišyti, kad kremas nesušoktų į gumulėlius, dar truputėlį pakaitinkite ir nukėlę kremą nuo ugnies, jį įstatykite į šalto vandens vonelę, vis pamaišykite, laukite kol truputėlį pravės, į dar šiltą kremą įsukite, po vieną, kiaušinio trynį ir palikite visiškai atvėsti, kremui atvėsus jį pagardinkite viskiu ir citrinos sultimis, vėliau plikytą kremą pastatykite į šaldytuvą, kol išsikepsite kapotos tešlos krepšelius.


Tešlą gaminkite taip, ant darbastalio supilkite visus miltus ir į vidurį padarę duobutę sudėkite supjaustytą kubeliais svietą, cukrų, žiupsnelį druskos ir vaniliną, peiliu kapokite tešlą tol kol pasidarys vienodo dydžio trupiniai į juos įpilkite vandenį ir suminkykite tešlą į rutulį,bei padėkite jį į šaldytuvą 1 valandai  pailsėti.


Pailsejusę tešlą iškočiokite, išpjaukite apskritimus, įklokite į 9 cm skersmens formeles  ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 min 200 C. kol pagels, prieš kepant šakute subadykite krepšelio dugną. Iškeptus krepšelius  atvėsinkite.


Kremą sudėkite į konditerinį švirkštą ir purškite jį į krepšelius, vėliau apdėliokite avietėmis ir apibarstykite cukraus pudra. Baigus gaminti krepšelius pastatome į šaldytuvą porai valandų.

 

Skanaus! 


 

 

P1090863

 

 Fraises receptas

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog