Antras avietinių krepšelių receptas, bet ne ką prastesnis už pirmajį, nors atrodytų, kad abu receptai beveik vienodi ir skiriasi tik kremas iš tiesų taip nėra, net pakeitus tik kremą krepšelių skonis begalo pasikeičia, avietiniai krepšeliai su plikytu vaniliniu kremu daug suptilesnio skonio! O kas dar neišbandė ir pirmųjų krepšelių recepto jį gali rasti čia link.
6 krepšeliams apie 8cm skersmens reikės:
Tešlai:
175 g. miltų
100 g. sviesto
2 v.š. cukraus
3 v.š. vandens
vanilino
druskos
Plikytam kremui:
70 g. sviesto
40 g. miltų
50 g. cukraus
1 stiklinės pieno
1-2 kiaušinių tryniai
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. viskio
cukraus pudros apibarstymui
350 g. aviečių
Gaminimas:
Prieš kepant krepšelius pasiruoškite kremą, ant silpnos ugnies išlydikite sviestą, tuo pačiu metu kitame puodelyje užvirinkite pieną su cukrumi bei vanilinu. Ištirpus sviestui į jį suberkite miltus ir nuolat maišant truputėli pakepinkite, miltams gražiai pageltus į juos palaipsniuj supililkite verdantį pieną, pilant pieną reikia aktyviai maišyti, kad kremas nesušoktų į gumulėlius, dar truputėlį pakaitinkite ir nukėlę kremą nuo ugnies, jį įstatykite į šalto vandens vonelę, vis pamaišykite, laukite kol truputėlį pravės, į dar šiltą kremą įsukite, po vieną, kiaušinio trynį ir palikite visiškai atvėsti, kremui atvėsus jį pagardinkite viskiu ir citrinos sultimis, vėliau plikytą kremą pastatykite į šaldytuvą, kol išsikepsite kapotos tešlos krepšelius.
Tešlą gaminkite taip, ant darbastalio supilkite visus miltus ir į vidurį padarę duobutę sudėkite supjaustytą kubeliais svietą, cukrų, žiupsnelį druskos ir vaniliną, peiliu kapokite tešlą tol kol pasidarys vienodo dydžio trupiniai į juos įpilkite vandenį ir suminkykite tešlą į rutulį,bei padėkite jį į šaldytuvą 1 valandai pailsėti.
Pailsejusę tešlą iškočiokite, išpjaukite apskritimus, įklokite į 9 cm skersmens formeles ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 min 200 C. kol pagels, prieš kepant šakute subadykite krepšelio dugną. Iškeptus krepšelius atvėsinkite.
Kremą sudėkite į konditerinį švirkštą ir purškite jį į krepšelius, vėliau apdėliokite avietėmis ir apibarstykite cukraus pudra. Baigus gaminti krepšelius pastatome į šaldytuvą porai valandų.
Skanaus!
Fraises receptas