Mmmm... koks skonis!!! Verta išbandyti =)
Migdoliniai trapiai tešlai reikės:
50 g migdolų miltų
200 g milų
125 g šalto sviesto
25 g cukraus
žiupsnelio druskos
šlakelio vandens
Gaminimas:
Iš visų nurodytu ingridientų suminkome tešlą.
Miltus sumaišome su migdolų miltais ir suberiame cukrų bei žiupsnelį druskos, Sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir pirštais triname sviestą su miltais tol kol susidarys į smėlį panašūs trupiniai, tada įpilame šlakelį vandens ir suminkome trupinius į vientisą tešlą. Tešlos rutulį suviniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą atvėsti.
Atvėsus iškočiojame papločius juos įklojame į sviestu ir miltais išteptas ir pabarstytas kepimo skardeles subadome šakute, kad kepant neišoktu oro burbulai ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai pagels. Iškepus atvėsiname, ant griliaus grotelių.
Kremui ir dekoravimui reikės:
250 g maskarponės sūrio
150 g grietinėlės 30 proc. riebumo
100 g cukraus
braškių
migdolų plokštelių
mėtų
Kremo paruošimas ir surinkimas:
Maskarponės sūrį ištriname su cukrumi, vėliau įpilame dalį grietinėlės ir gerai išplakame, galiausiai supilame likusę grietinėlę, vėl gerai išplakame, kremas turi būti tirštos konsistencijos .
Atvėsus trapios tešlos krepšeliams į juos purškiame maskarponės kremą, apdėliojame nuplautomis ir supjaustytomis braškėmis, bei apibarstome pakepintomis migdolų plokštelėmis, bei įsmeigiame po gražią mėtos šakelę. Skanaus!