Tai vienas iš Prancūzijoje labai mėgstamų desertų. Begalo vasariškas baltojo šokolado Bavaroise kremas su aviečių padažu! Gaivus kaip vasaros vejalis ir lengvas kaip mažytis debesėlis žydrame daugaus skliaute!
Fraises blog`o receptas
8 kremo porcijoms reikės:
100 g baltojo šokolado
0,5 l pieno
250 ml grietinėlės 30proc. riebumo
4 kiaušinio trynių
50 g cukraus
20 g želatinos
Padažui:
aviečių
cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia užpilti želatiną su 80ml šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti, kol ji brinksta susilaužyti gabalėliais šokoladą ir užsikaisti puodelį vandens šokolado, o vėliau ir želatinos tirpinimui.
Galiausiai, kiaušinių trynius išsukti su cukrumi iki baltų putų, užsivirinti pieną ir šliukštelėti jo šlakelį į kiaušinių trinių ir cukraus plakinį, gerai išmaišyti ir galiausiai supilti likusį pieną! Perpilti kremą į puodelį ir kaitinti, nuolat maišant ant labai silpnos ugnies kol šiektiek sutirštės, bet jokiu budu neužvirinti, nes tokiu atvėju kiaušinių tryniai suvirs ir sušoks į gumulėlius. Kremas turi būti vientisos konsistencijos. Išvirus angliškam kremui, tuo pačiu ištirpiname baltajį šokoladą ir želatiną, visiems produktams truputėlį atvėsus juos sumaišome į vieną ir pastatome atvėsti iki +20laipsniu temperatūros. Kol kremas vėsta išsiplakame grietinėlę iki labai standžių putų vėliau jas atsargiai įmaišome į angliškajį kremą. Galiausia Bavaroise supilstome į norimus indelius ir pastatome į šaldytuvą sustingti.
Avietinis padažas:
Galima naudoti ir šviežias ir šaldytas avietes, pirmiausia jas reikia pertrinti per sietelį, kad neliktų kauliukų ir pasaldinti cukrumi pagal savo skonį.
Pateikimas:
Sustingusį Bavaroise krema patiekti kartu su avietiniu padažu ir lapeliu mėtos! Norint lengviau išversti kremą iš indelio apipjaukite jį su karštame vandenyje pamirkytu peiliu!
Skanaus!