Šitos mielinės bandelės man patinka tuo, kad gali buti patiektos ir kaip šaltas užkandis ir prie karšto patiekalo vietoje duonos. Įdarui, galima pasirinkti, bet kokius jūsų mėgstamus grybus, bet aš rekomenduoju išbandyti raudonikių įdarą, nes tai tikrai puikūs grybai, šiek tiek savo skoniu ir struktūra primenantis pievagrybius.
16-a bandelių
Mielinė tešla :
250 g miltų
125 g pieno
5 g sausų mielių
5g cukraus
1 kiaušinis
60 g margarino
druskos
pieno aptepti prieš kiapant
Įdarui :
250g apvirtų raudonikių
100g rukytos šoninės
1 svoguno
druskos
šviežiai maltų juodujų pipirų
Gaminimas:
Išsijoti miltus ir gerai išmaišyti su mielėmis, druska ir cukrumi. Pašildytą pieną sumaišyti su paruostais miltais. Vėliau į mušti kiaušį, Ištirpinti margariną palaukti kol truputi atvės ir supilti į tešlą. Gerai išminkykite ir kildinti šiltoje vietoje 2 val.
Svogūnus ir šoninę supjaustyti kubeliais. Pakepinti ir pagardinti druska bei pipirais. Į iškepus svogūnus su šoninę sudėkite prieš tai nuvirtus ir vėliau sukapotus raudonikius, dar pakepkite apie 5 min ir atvėsinkite.
Puse tešlos iškočioti i stačiakampį ir supjaustyti į 8-as lygias dalis, ant kiekvienos uždeti po šaukštą įdaro ir užlengti visus kampus į vidų, suformuoti bandelę. Prieš kepant aptepti pienu pakildinti ir kepti 15 min. 200C. Kol gražiai pagels. Skanaus!
Fraise receptas