750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-07-31T07:01:00+02:00

Burokėlių carpaccio

Publié par fraises

 

Carpaccio dažniausiai gaminamas iš šviežios jautienos nugarinės, įvairių jūros gėrybių ar žuvies. Bet ne ką prastesnė yra ir vegetariška, todėl siūlau pasigaminti ir paragauti burokėlių carpaccio su garstyčiomis.

 


P1100165.JPG

 

 

 

Receptas 4 asmenims


Reikės:

 

4 vidutinio dydžio burokėlių

1 gūžinės salotos 

krapų

1 a š pesto padažo

 

Marinatui reikės:


1 a š Dijon garstyčių

aliejaus

citrinos sulčių

graikiškų riešutų acto

 druskos

šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų

 

 

P1100162.JPG 

 


Gaminimas:

 

Skaniausia carpaccio naudojant šviežius burokėlius ir juos išsiverdant namie, nes iš pirktų jau išvirtų burokėlių nesigaus toks suptilus skonis. 

 

Pirmiausia išsiverdame burokelius, juos geriausia išsivirti iš vakaro, nes naudoti reikai gerai atvėsusius.

Burokėlius virti itin paprasta, jei turite namuose greitpuodį, nuplautus sudėkite į jį užpilkite 2/3 stiklinėmis vandens ir įberkite šaukštelį druskos. Po užvirimo pavirkite 10-15min. palaukite kol atvės ir nulupkite dar šiltus, atvėsusius pastatykite į šaldytuvą.

Carpaccio reikia ruošti bent dvi valandas prieš patiekimą, nes tiek laiko burokėlių griežinėliai turi pasimarinuoti. Pasiruošiame marinatą, į šaukštelį garstyčiu, plakant pilame aliejų, nedidele srovele tol kol turinys padidės beveik 3 kartus, galiausiai įspaudžiame citrinos sulčių ir įpilame šlakelį graikiškų riešutų acto, pagardiname druska ir pipirais. Marinatas turi gautis švelnaus garstyčių skonio su suptiliai juntamu graikiškų riešutų aromatu! 

Galiausiai susipjaustome burokėlius, beveik permatomais griežinėliais, išdėliojame vieną šale kito į lėkštę ir aptepame marinatu. Pastatome į šaldytuvą porai valandų.

Burokėliams išsimarinavus garnyruojame lėkštę. Pirmiausia išdėliojame burokėlių lapelius ant jų dedame kelis nedidelius gužinės salotos lapus, į jų vidų - truputėlį pesto padažo, visą kompoziciją pabarstome druska ir pipirais, bei puošiame šviežiais krapais ir likusiu marinatu.


Skanaus!

 

Jei neturite graikiškų riešutų acto, tiesiog pabarstykite carpaccio skaldytais graikiškais riešutais.

 

 P1100166.JPG

 

 Fraises receptas

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog