Gaminimui užtrukau kokias 3 valandas, bet tikrai buvo verta kai prasidės vėl kriaušės butinai pakartosiu, nes liko sužavėti visi kas tik ragavo… o ragautojų buvo daug :) !
Ingredientai:
1l. Vandens
750mil. Grietinėlės
Citrinos sulčių
1kg. Kriaušių
270g.Cukraus
200g. Rūgščios aviečių uogienės
100g. Miltų
50g. Lazdyno riešutų
50g. Sviesto
50g. Migdolų lapelių
30g. Krakmolo
6 Kiaušinių
2v.š. Kakavos
Džiūvėsėlių
Gaminimas:
Kiaušinių trynius išplakti iki standžių putų su 50 g cukraus, baltymus su 110g cukraus.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir krakmolą sumaišyti ir išsijotus suberti į kiaušinių masę.
Gale sudėti sukapotus riešutus ir supilti ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti.
Tortinę formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti masę.
Kepti įkaitintoje iki 190C temp orkaitėje apie pusvalandį.
Iškeptą tortą atvėsinti, išimtą iš formos ir supjqustytą i 3 dalis.
Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis.
Vandenį užvirinti kartu su 50 g cukraus, citrinos sultimis, sudėti kriaušes ir 10 min. pavirti. Išvirtas kriaušes atšaldyti.
Grietinėlę suplakti su 60 g cukraus iki standžių putų.
Biskvito, 2 dalis sutepti pertrinta aviečių uogiene, sudėti kriaušių skilteles ir ant viršaus uždėti grietinėlę.
Visas dalis sudėti vieną ant kitos.
Torto viršų papuošti grietinėle ir kepintais migdolų lapeliais.
Receptas buvo rastas internete čia link