750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-10-12T07:50:00+02:00

Žirnelių sriuba

Publié par fraises

 

 

Šios sriubos receptą pamačiau vienoje "Beatos virtuvė" laidoje ir iškarto užsinorėjau išmėginti, nes ji man pasirodė labai skani! Bet aš ją dar pagardinau marinuotomis krevetėmis, tai suteinė dar didesnio pikantiškumo! 


 

P1100899.JPG

 


4 porcijom


Sriubai reikės:


270 g šviežių žirnelių

3 - 4 vidutinio dydžio obuolių

1 svogūno

1 l vištienos sultinio 

maltų juodųjų ir baltųjų pipirų

aliejaus kepimui

 

 

Krevečių marinavimui:

 

12-16 vnt virtų krevečių

šviežiai maltų juodųjų ir baltųjų pipirų

citrinos sulčių

alyvuogių aliejaus

druskos

pundelio krapų

 

aliejaus kepimui

 

 

Gaminimas:


Susmulkiname svogūną ir jį pakepiname ant šlalelio aliejaus, puode su storu dugnu. Svogūnui suminkštėjus sudedame gabalėliais supjaustytus obuolius, odelę nulupame. Viską pakepiname apei 5 min. užpilame sultiniu, troškiname kol obuoliai visiškai suminkštės, bei suberiame žaliuosiu žirnelius, sriubai užvirus dar pakaitiname apie 5 min. ir daržoves sutriname  į tyrę, pagardiname šviežiai maltais pipirais, jai reikia dar iberiame druskos.

Krevečių marinavimas: nuvalytas ir nuplautas krevetes užpilame marinatu, kurį pasiruošiame iš minėtų ingridiantų ir gerai išmaišome, paliekame pasimarinuoti geram pusvalandžiui. Prieš patiekiant truputėli pakepiname ant šlakelio aliejaus ir sudedame į sriubą. 

Skanaus!

 

 

 

 

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog