Šios sriubos receptą pamačiau vienoje "Beatos virtuvė" laidoje ir iškarto užsinorėjau išmėginti, nes ji man pasirodė labai skani! Bet aš ją dar pagardinau marinuotomis krevetėmis, tai suteinė dar didesnio pikantiškumo!
4 porcijom
Sriubai reikės:
270 g šviežių žirnelių
3 - 4 vidutinio dydžio obuolių
1 svogūno
1 l vištienos sultinio
maltų juodųjų ir baltųjų pipirų
aliejaus kepimui
Krevečių marinavimui:
12-16 vnt virtų krevečių
šviežiai maltų juodųjų ir baltųjų pipirų
citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos
pundelio krapų
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Susmulkiname svogūną ir jį pakepiname ant šlalelio aliejaus, puode su storu dugnu. Svogūnui suminkštėjus sudedame gabalėliais supjaustytus obuolius, odelę nulupame. Viską pakepiname apei 5 min. užpilame sultiniu, troškiname kol obuoliai visiškai suminkštės, bei suberiame žaliuosiu žirnelius, sriubai užvirus dar pakaitiname apie 5 min. ir daržoves sutriname į tyrę, pagardiname šviežiai maltais pipirais, jai reikia dar iberiame druskos.
Krevečių marinavimas: nuvalytas ir nuplautas krevetes užpilame marinatu, kurį pasiruošiame iš minėtų ingridiantų ir gerai išmaišome, paliekame pasimarinuoti geram pusvalandžiui. Prieš patiekiant truputėli pakepiname ant šlakelio aliejaus ir sudedame į sriubą.
Skanaus!