750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-03-21T11:11:00+01:00

Mascarponės sūrio tortas su braškėmis

Publié par fraises


 

Šį tortą gaminau savo širdies draugui gimimo dienos proga, kadangi jo šokoladu nenudžiuginsi pasirinkau tokį receptą kuris sužavėtų jo skonio receptorius :)! Tai begalo gaivus ir "lengvas" tortukas kuris suteiks džiaugsmo ir mažam ir dideliam ;)!  

P.S. Tortuko nuotrauka ne labai meniška, nes nufotografavau jį paskubomis, kad galėčiau pasidalinti receptu su savo Mama :).

 

Grazios braskes.preview

 

 

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 g. miltų
30 g. krakmolo
50 g. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių, žiubsnelis druskos ir vanilio cukraus

 

Kremas:

500 g. mascarponės sūrio
400 g. grietinėlės 36 %
200 g. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
160-180 gr. cukraus pudros
3val, šaukštai citrinos sultys
30 g. želatinos

300g. braškių

 

Gaminimas:

 
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki standumo. Cukrų, vaniliną ir druską su tryniais  plakame iki purumo. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių ir cukraus  masę. Gerai išmaišius atsargiai įmaišom baltymus. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.


Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. su šaltu vandeniu ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir mascarponę. Į išplaktą mascarponės kremą atsargiai įmaišome ištirpintą ir atvėsintą želatiną ir pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti, apie 10-15min. Kol kremas stingsta, išplakame grietinėlę ir vėliau ją įmaišome į maskarponės masę.

Tortą sluoksniuojam, ant biskvito dadame supjaustytas riekelėmis braškes, bei pilame kremą, puošiame likusiomis braškėmis ir pastatome į šaldytuvą minimum 4 val. Skanaus :)

 


P1060168

 

 Recepto šaltinis čia link

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog