750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-03-21T11:09:00+01:00

Medaus tortas

Publié par fraises



Tai tikriausiai seniausiai mano gaminamas tortas, labai gerai žinomas visų lietuvaičių. Manau šį skanėsta megsta daugelis, todėl siūlau nepamiršti, gerų, senų receptų!

 

P1070240

 

Tešlai:

3 kiaušiniai

kepimo miltelių

0,5 stiklinės cukraus

4 stiklinės miltų

100g. sviesto

2 v.š. medaus 

 

Kremui:

500 g. grietinės

0,7 stiklinės cukraus

1 citrina

2 v.š. želatinos

Džiūvėsėlių puošimui kuriuos pasigaminsime iš likusios tešlos

 

 

Gaminimas:

Kiaušinius, kepimo miltelius, medų, cukrų ir sviestą, kaitinti ant puodo su verdančiu vandeniu, kol visas ištirps, bet ne užvirinti. Į ištirpusius produktus po vieną stiklinę įmaišyti miltus kol gausis vienalytė masė, nelimpanti prie rankų. Iš dar šiltos tešlos iškočioti 6 papločius apipjauti norimos formos ir kepti apie 5-10 min 220C kol paruduos, nuopjovas išsikepti taip pat, atvėsus jas sumalti į džiūvėsėlių, kuriuos naudoti vėliau torto puošimui.

Kremą gaminame: gerai išplakę grietinę su cukrumi ir dalimi citrinos sulčių. Vėliau į išplaktą kremą supilame išbrinkintą, ištirpiną ir atvėsintą žalatiną. Gerai išmaišius, su juo sutepame papločius, prieštai juos sudrėkinus su sitrinos sulčių, truputėli cukraus ir vandens sirupu. Kremu aptepame ir kraštus, ir viršų. Suteptą tortą pastatome į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų ir galiausiai apibarstome džiuvėsėliais. Tortas skanesnis pastovėjas 24 val. šaldytuve!

 

P1070239

 

P1070244

 

 

Mamos receptas

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog