Tai tikriausiai seniausiai mano gaminamas tortas, labai gerai žinomas visų lietuvaičių. Manau šį skanėsta megsta daugelis, todėl siūlau nepamiršti, gerų, senų receptų!
Tešlai:
3 kiaušiniai
kepimo miltelių
0,5 stiklinės cukraus
4 stiklinės miltų
100g. sviesto
2 v.š. medaus
Kremui:
500 g. grietinės
0,7 stiklinės cukraus
1 citrina
2 v.š. želatinos
Džiūvėsėlių puošimui kuriuos pasigaminsime iš likusios tešlos
Gaminimas:
Kiaušinius, kepimo miltelius, medų, cukrų ir sviestą, kaitinti ant puodo su verdančiu vandeniu, kol visas ištirps, bet ne užvirinti. Į ištirpusius produktus po vieną stiklinę įmaišyti miltus kol gausis vienalytė masė, nelimpanti prie rankų. Iš dar šiltos tešlos iškočioti 6 papločius apipjauti norimos formos ir kepti apie 5-10 min 220C kol paruduos, nuopjovas išsikepti taip pat, atvėsus jas sumalti į džiūvėsėlių, kuriuos naudoti vėliau torto puošimui.
Kremą gaminame: gerai išplakę grietinę su cukrumi ir dalimi citrinos sulčių. Vėliau į išplaktą kremą supilame išbrinkintą, ištirpiną ir atvėsintą žalatiną. Gerai išmaišius, su juo sutepame papločius, prieštai juos sudrėkinus su sitrinos sulčių, truputėli cukraus ir vandens sirupu. Kremu aptepame ir kraštus, ir viršų. Suteptą tortą pastatome į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų ir galiausiai apibarstome džiuvėsėliais. Tortas skanesnis pastovėjas 24 val. šaldytuve!
Mamos receptas