Užkandžių menių 4 asmenims
- 4 Mini mozzarella salotos
- 4 Mini ožkos sūrio salotos
- 8 lašišos užkandiai
- 8 krevečių užkandiai
- 8 parmos kumpio suktinukai
Reikės:
50 g. krevečių
100 g. rukytos lašišos ( pjaustytos )
100 g. varškės 30 proc. riebumo
1 citrina
1 pak. mini mozzarella
1 pak. mini oškos sūrio salotoms
1 pak. mini pomidorų
50 g. parmos kumpio
pesto padažo
2 skiltelės pomelo greifrukto
4 riekelės sumuštinių duonos
alyvuogių
salotų lapų
šviežių krapų
šviežių bazilikų
majonezo
šviežiai maltų pipirų
druskos
alyvuogių aliejaus
tiršto balzamyko acto
Mini mozzarella salotos
Perpjauname į tris dalis mini pomidorus ir mini mozzarella į užkandines pirmiausia klojame po salotų lapelį ir sloksniuojame sūrį su pomidorais po to apibarstome pjaustytomis alyvuogėmis ir kapotais bazilikais. Viską pagardiname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir balzamyko actu.
Mini ožkos sūrio salotos
Į užkandžiams skirtus indelius dedame po šaukštelį pesto padažo ir keliatą gabalėlių ožkos sūrio viską puošiame šviežių krapų šakelia.
Lašišos užkandis
Pirmiausia pasiruošiame varškę, ją gerai ištriname su pora šaukštu majonezo ir šlakeliu citrinos sulčių, ištrintą varškę pagardiname druska, pipirais bei kapotais krapais. Ant lašišos tepame varškės kremą, susukame į ritinėlį ir perpjauname per pusę, patiekiame su gabalėliu skrudintos duonos.
Krevečių užkandis
Pirmiausia pasiruošiame krevetes jas marinuojame su citrinos sultimis, kapotais krapais, druska ir pipirais o varškę pasiruosiame taip pat kaip lašišos užkandžiui. Varškės krema dedame į konditerinį švirkštą ir spaudžiame krema ant skudintos duonos riekelės arba į užkandžiams skirtą indelį apdėliojame krevetėmis ir puošiame šviežiais krapais bei salotų lapeliais.
Parmos kumpio suktinukai
Pjaunane parmos kumpio papelį į 4 dalis ir į jį įviniojame pomelo greifrukto gabalėlį susuktą suktinuka smeigiame prie skudintos duonelės, papuošiame mini pomidoru, šviežiais krapais ir salotos lapeliais. Skanaus!!!
Fraise receptai