Tešlai:
1
stiklinė miltų
3-4 kiaušiniai
1 stiklinė vandens
100 g sviesto
1 v. š. šaukštas cukraus
truputis druskos ir vanilinio cukraus
Gaminimas:
Vandenį, sviestą, druską, cukrų ir vaniliną užviriname nedideliame inde ir nukeliame nuo ugnies. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę. Indą dedame ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir pamažu įmaišome po viena kiaušinius. Teška turi būti ne per skysta kitaip piragėliai neteks formos. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame norimo dydžio pyragėlius.Tarp jų paliekame 3-5 cm tarpus, nes kepant padidėja 2-3 kartus. Kepame 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. Iškepus, paliekame etvėsti kepimo skardoje, nes kitaip pyragėliai gali "sukristi".
kremui:
100 g. Cukraus
2 Kiaušinių tryniai
400 mil. pieno
Vanilinis cukrus
2 v.š. krakmolo
Pieną pakaitiname su vanilinu bet neužviriname. Kol pienas kaista iki baltumo išplakame trynius su cukrumi ir sumaišome su krakmolu į gautą turinį ipilame truputi pašildyto pieno gerai išsukame ir supilame į likusį pieną toliau kaitiname maišydami kol sutirštės. Sutirštėjus atvėsiname istatę indą į dubenį su šaltu vandeniu, vis pamaišome, kad nesusidarytu plutelė. Atvėsus užpildome piragėlius ir pastatome į šaldytuvą 1val. Skanaus!
Fraises receptas