750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-03-21T11:06:00+01:00

Plikyti pyragėliai su vaniliniu kremu

Publié par fraises

 

Tešlai:

 
1 stiklinė miltų
3-4 kiaušiniai
1 stiklinė vandens
100 g sviesto
1 v. š.  šaukštas cukraus
truputis druskos ir 
vanilinio cukraus

 

Gaminimas:

 Vandenį, sviestą, druską, cukrų ir vaniliną užviriname nedideliame inde ir nukeliame nuo ugnies. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę. Indą dedame ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir pamažu įmaišome po viena kiaušinius. Teška turi būti ne per skysta kitaip piragėliai neteks formos. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame norimo dydžio pyragėlius.Tarp jų paliekame 3-5 cm tarpus, nes kepant padidėja 2-3 kartus. Kepame 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. Iškepus,  paliekame etvėsti kepimo  skardoje, nes kitaip pyragėliai gali "sukristi".


kremui:


100 g. Cukraus

2  Kiaušinių tryniai

400 mil. pieno

Vanilinis cukrus

2 v.š. krakmolo

 

Pieną pakaitiname su vanilinu bet neužviriname. Kol pienas kaista iki baltumo išplakame trynius su cukrumi ir sumaišome su krakmolu į gautą turinį ipilame truputi pašildyto pieno gerai išsukame ir supilame į likusį pieną toliau kaitiname maišydami kol sutirštės. Sutirštėjus atvėsiname istatę indą į dubenį su šaltu vandeniu, vis pamaišome, kad nesusidarytu plutelė. Atvėsus užpildome piragėlius ir pastatome į šaldytuvą 1val. Skanaus

 

P1070114

 

 Fraises receptas

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog