Šis receptas gana imlus laiko, bet nepakatrojantis saldainių skonis to tikrai vertas!
Receptas iš knygos "Kepimo džiaugsmai"
Receptas maždaug 20 saldainių
Reikės:
200 g. baltojo šokolado konditerijai
60g. grietinės
50g. sviesto
0,5 a. š. cinamono
1,5 v.š. baltojo romo
1 v.š. cukraus pudros
20 mažų metalinių formelių saldainiams
Gaminimas:
Užviriname grietinę, tik užvirus nukeliame nuo ugnies bei suberiame susmulkintą šokoladą ir maišome tol kol jis gerai ištirps, galiausiai sudedamas sviestas maišymo procedūra pakartojama. Į gautą šokolado masę suberiame beveik visą cinamoną pasiliekame vos žiupsnį puošimui ir pagardiname romu. Gauta tyrė aušinama šalto vandens vonelėje apie 15 mimučių ir vėliau pastatoma į šaldytuva 2-3 valandoms, kol sutirštėja.Galiausiai saldainių masė krečiama į konditerinį švirkštą ir išspaudžiami saldainiai į jau paruoštas formelias, bei apibarstome cukraus pudros ir cinamono mišiniu papuoštus saldainius pastatome minimum 2 val. į šaldytuvą. Gautus skanėstus patartina laikyti vėsiai, nes kambario temperatūroje jie greitai suminkštėja.
Skanaus!