750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2011-12-01T09:29:00+01:00

Pyragėliai su žuvimi

Publié par fraises


 

 Šis patiekalas gali būti patiektas kaip šaltas užkandis ar antrasis patiekalas, jei pyragėliai  bus patiekti dar šilti  kartu su sultiniu ar baltuoju padažu.


23 pyragėliai


 

P1070669.JPG 

 

Reikės kapotai tešlai:

350 g. miltų

200 g. sviesto

1 kiaušinias

1 didelis v.š. grietinės 30 proc. riebumo

druskos 


Įdarui:

300 g. sultinyje virtos žuvies

1 didelis svogunas

skiltelė česnako

šviežiai maltų pipirų

druskos 

aliejaus kepimui

 

1 kiaušinis pyragėlių aptepimui

 

Gaminimas:

 

Pirmiausia pasiruošiame tešlą nes jai reikia pastovėti 3-4val šaldytuve. Ant kočiojimui skirto paviršiaus supilame visus miltus, įbereme žiupsnelį druskos ir  į juos įtarkuojame sustingusį sviestą. Viduryje padarę duobutę į ją įmušame kiaušinį, viską kapojame dideliu peiliu kol susidaro vienodo dydžio trupiniai ir sviestas gerai pasiskirsto po miltus, baigus kapoti idedamas šaukštas grietinės dar truputi pakapojama ir visi trupiniai suminkomi į vieną tešlos gabalęlį, tešla turi būti tasi ir nelipni, ją įviniojeme į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3-4 val. Per laisvą laiką pasiruošiame įdarą.

Keptuvėje pakepiname ant šlakelio aliejaus kubeliais supjaustytą svogūną. Apkepus į svogūnus subereme susmulkintą česnaką ir pakaitiname vos porą minučių. Keptuvės turinį sumaišome su kubeliais supjaustyta žuvimi, prieš tai gerai peržiūrėję ir išrinkę ašakas ir pagardiname druska bei pipirais! Tešlai pastovėjus ir pasiruošus įdarui formuojame pyragėlius, atsipjovę tešlos gabalėlį jį iškočiojame ir supjaustome i 8x8cm dydžio kvadratėlius arba į 5x8 stačiakampius. Į vidurį dedame po šaukšteli įdaro ir perlenkę perpusę gerai apspaudžiame kraštus šakute. Padarę visus pyragėlius aptepame juos kiaušinio plakiniu  ir kepame apie 12 min 200 C orkaitėje. Pyralėlius galima patiekti šiltus su sultyniu ar atvėsusius. Skanaus!! :)

 

P1070674.JPG

 

 

Fraise receptas 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog