Prasidėjus vasaros sezonui geriausias būdas atsigaivinti tai suvalgyti porciją gardžių ledų!
Reikės:
apie 280 g. šviežių aviečių tyrės be kauliukų
100 ml. pieno
200 ml. grietinėlės 30 proc. riebumo
2 kiaušinių tryniai
100 g. cukraus
50 g. cukraus pudros
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame avietes, jei neturite šviežių puikiai tiks ir šaldytos, nuplautas avietes reikia pertrinti per sietelį, kad tyrėje neliktų kauliukų, receptui reikia 280 g. aviečių tyrės tai apie 320 g. sveikų aviečių. Vėliau ištriname kiaušinių trynius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki baltų putų. Užsiviriname pieną, jam užvirus šliukštelime truputėli pieno į plakamą kiaušinių plakinį, šliūkštelėjant pieną reikia kiaušinius plakti, nes kitaip jie gali suvirti. Galiausiai silpna srovele supilame likusį pieną. Gerai išmaišome, gautą mišinį perpilame į puodelį ir paviriname porą minučių ant silpnos ugnies. Kol kiaušinių mišinys vėsta išsiplakame grietinėlę su cukraus pudra. Į plaktą grietinėlę pirmiausia įmaišome aviečių tyrę vėliau lengva srovele supilame kiaušinių plakinėį, viską gerai išmaišome ir supilame gautus būsimus ledus į ledų gaminimo aparatą 30 min. po pusvalandžio jau galite mėgautis šviežutėliais ledais, o kas mėgsta, kad ledai būtų gerokai labiau sustingę siūlau prieš degustacija juos dar palaikyti porą valandų šaldymo kameroje.
Skanaus!
Fraises receptas