750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-06-21T16:05:00+02:00

Tiramisų

Publié par fraises

 

 

 

Labai paprastas itališkas desertas.  Tiramisų taip pat begalo mėgstamas ir prancūzijoje.  Kiekviena kulinarija mėgstanti "nusivylusi namų šeimininkė" =) turi bent kartą savo gyvenime pamėginti pagaminti tiramisų skonio desertą! 

 

Fraise receptas 

 


 

P1090771

 

 


4 desertams

 

Reikės:

250 g. mascarponės sūrio
150 g. grietinėlės 30 proc. riebumo
70 g. cukraus
 
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. cukraus pudros
2 v.š. amaretto likerio

60 g. sausainių "damų piršteliai"

1/2 puodelio stiprios juodos kavos saldintos

1 a.š. konditerinės kakavos 

 


Gaminimas:

Pirmiausia išsiverdame stiprios juodos kavos, ji turi būti be tirščių, geriausiai tinka dviguba ekspreso, aš saldinu šaukšteliu cukraus, bet galima naudoti ir nesaldintą. Bei pagardiname šaukštu amaretto likeriu. Kol kava vėsta ganiname kremą. Išsiplakame grietinėlę su cukraus pudra ir citrinos sultimis, vėliau išsiplakame mascarponę su cukrumi, bei 1 šaukštu amaretto likerio. Į suskystėjusį maskarponės sūrį atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę. Kremas turi gautis gana tirštas, todėl jei nepavyko gerai išplakti grietinėlės nesupilkite jos visos iš karto, pilkite palaipsniui vis pamaišydami ir įvertindami kremo koncistenciją. Išplaktą kremą sukrečiame į konditerinį švirkštą ir sluoksniuojame desertus. Į desertinės dugną dedame po sausainį sulaužytą į kelis gabalėlius ir sekundę pamirkytą jau atvėsusioje kavoje, purškiame dalį kremo. Ir vėl dedame sausainius bei purškiame kremą. Galaiusiai apibarstome kakavos milteliais. Skaniausiais desertas kitą dieną, bet jei neturite tiek kantrybės laukti, bent padekite desertus  į šaldytuvą minimum 2 val. :) 

 

Skanaus!

 

 

P1090778.JPG

 

 

 

Linksma idėja virtuvės dekorui, jei turite seną arbatinuką ar nuskilusį puodelį neišmeskite jo,  juos puikiausiai galima panaudoti vietoj gėlių vazonėlio, tai  pagyvins jūsų virtuvę, suteiks jai žaismingumo! Juk apsuptai jaukių smulkmenų gaminti smagiau!  =) 

 

 

P1090790

 

 

 

P1090783.JPG

 

 

 

 

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog