Marinuoti pikantiški agurkėliai vasarai, tinkantys kaip garnyras prie mėsos patiekalų ar į numatytą iškylą, jais pagardinsite salotas, bei sumuštinukus! Greitas ir paprastas receptas, o agurkėliais galėsite mėgautis, net porą savaičių!
1l agurkėlių reikės:
550 g agurkų
1 svogūno
2 lauro lapelių
kvepenčiųjų pipirų
juodųjų pipirų
pundelio šviežių krapų
3 a. š. druskos
Marinatui reikės:
2 stiklinės vandens
0,5 a. š. drusko
3 v.š. cukraus
4-5 v.š acto 9 proc. (aš pyliau 4 v. š.,bet kas mėgsta aštriau rekomenduoju pilti 5 v.š.)
aliejaus
Agurkus švariai nuplauti ir supjaustyti griežinėliais, juos apibarstyti su druska gerai išmaišyti ir pamarinuoti 10-15 min. kol agurkėliai marinuojasi susipjaustome riekelėmis svogūną ir susismilkiname krapus. Pasimarinavusius agurkėlius perplauname šaltu vandeniu ir sluoksniuojame į stiklainį. Agurkėlius sumaišome su svogunais, krapais ir prieskoniais, sudedame į stiklainį ir užpilame marinatu!
Marinatą verdame taip, sudedame visus produktus į vandenį ir užviriname. Tik nepilame aliejaus Užpylus marinatą ant agurkėlių, užliejame šlakelį aliejaus ir uždarome stiklainį. Paliekame kambario temperatūroje kol atvės ir pastatome į šaldytuvą. Skanaukite po 5-6 valandų!!!
Fraises improvizacija iš keliatos receptų