Receptas 35 triufeliukams
Receptas iš Nathalie et Camille Le Foll receptų knygos "DESSERTS le grand livre"
Reikės:
300 g. juodojo šokolado konditerijai
2 kiaušinio tryniai
50 g. cukraus
50 g. sviesto
100g. grietinės
1 pak. vanilinio cukraus
1 v.š. škotiško viskio
Kakavos miltelių apvoliojimui
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame visus produktus nes reikia, kad sviestas pastovėtu kambario temeratūroje bent 10 min. Kol sviestas suminkštės susitarkuojame šokoladą. Vėliau ištriname cukru su sviestu ir vanilinu, gerai ištrynus, įplakame kiaušinio trynius. Sukame kremą iki pūrumo, vėliau užviriname grietinę, ją reikia virinti neilgai tik kol pradės purbuliuoti ir užvirusę supilti į sviesto masę. Į gautą kremą suberiame šokolado drožlias ir uždėja indą ant puodo su verdančiu vandeniu kaitiname ir maišome kol šokoladas ištirps. Nukėlus nuo ugnies įplakame viskį ir perpilę kremą į kitą indą pastatome minimum 2 val. į šaldytuvą.
Iš sustingusio kremo formuojame rutuliukus ir apvoliojame juos kakavoje. Paruostus triufeliukus prieš ragaujant vėl palaikyti šaldytuve. Skanaus!
Sudėjus triufeliukus i dėžutę ir laikant juos šaldytuve, jais galima mėgautis net 15 dienų!!!