Noriu pasidalinti beveik prancuzišku receptu ;)! Kodėl beveik prancūziškas, o todėl, kad šis patiekalas gimė iš vieno prancūziško patiekalo "bulvės su raclette sūriu", tai virtos bulvės su lupena apipiltos lyditu raclette sūriu ir valgomos kartu su rukytais ar vytintais mėsos gaminiais, bei marinuotais agurkėliais! Tai labai skanus patiekalas, stipraus surio mėgėjams! Bet mėgstantiems švelnesnį skonį siūlau pasigaminti šių pikantiškų bulvių kurios savo skoniu tikrai primena bulves su raclette!
Norintiems pasigaminti bulvės su raclette sūriu. Receptas čia link
Įdarytos bulvės su coulommiers sūriu
Bulvėms įdaryti reikės:
6 didelės bulvės
120 g. Coulommiers sūrio "Président"
3 v.š. sviesto
šviežių krapų
šviežiai maltų baltųjų pipirų
druskos
Kepant bulves:
1 v.š. stambios druskos
3 v.š. miltų
Patiekiama kartu su:
vytintu kumpeliu
marinuotais agurkėliais
pomidorais
grietine
Gaminimas:
Pirmiausia išsikepame bulves orkaitėje, švariai nuplautas bulves apvoliojame miltuose su druska ir kepame apie 50-40 min orkaitėje 220C temperatūroje kol įsmeigus peilį pajusite, kad viduje bulvė gerai iškepusi, kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio ir rūšies!
Išsikepus bulves atvėsiname, atvėsus gerai nupurtome miltų ir druskos likučius ir perpjauname per pusę, atsargiai išskopiame vidų ir jį susmilkiname, susmilkinę sumaišome su kubeliais supjaustytu sūriu (Coulommiers tai brie tipo sūris), įberiame krapų, pasudome ir pagardiname pipirais ir su gautu įdaru įdarone bulvių puseles. Ant kiekvienos įdarytos puseles dedame po gabalėli sviesto ir vėl kepame 20 min 200C orkaitėje!
Patiekiame dar karštas, kartu su vytintu kumpeliu, marinuotais agurkėliais, pomidorais bei šaukštu grietine!
Skanaus!
Fraises receptas