750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-10-09T07:13:00+02:00

Risotto su baravykais ir žvėriena

Publié par fraises

 

 

Risotto galima gardinti: grybais, daržovėmis, šafranu ar krevetėmis, tai puikus patiekalas, reikalaujantis truputėli laiko, bet viską atperkantis savo skoniu!

 

Fraises receptas.


 

P1100877.JPG

 

 

Receptas 4-5 asmenims

 

Reikės:


250 g. ryžių skirtų risotto (aš naudojau arborio rūšies ryžius)

200 g. šviežių baravykų

200 g. žvėrienos (geriausiai tinka stirniena)

salotinio svogūno

didelės česnako skiltelės

100 ml balto sauso vyno

1 l sultinio

šviežiai maltų juodųjų ir baltųjų pipirų

žvėrienos prieskonių

 žiupsnelio druskos

alyvuogių aliejaus (kepimui)

2-3 v.š. sviesto (kepimui)

šviežių čiobrelių

 


 

Gaminimas:


Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumarinuojame su žvėrienai skirtais prieskoniais, žiupsneliu druskos, bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Geriausia mėsą marinuoti per naktį, bet jei neturite tam laiko pamarinuokite bent 2-3val.

Pasiruošiame sultinį ir daržoves, kubeliais susipjaustome svogūną ir česnaką, bei griežinėliais šviežius baravykus. 

Susmulkintą svogūną pakepiname aliejuje, jam gražiai pageltus suberiame česnaką ir dar pakepame porą minučių, česnakui paskleidus nepakartojamą aromatą į keptuve dedame žvėrieną, ją apkepiname iš visų pusių bei suberiame baravykus dar kepiname apie 5 min ir užpilame porą samčių sultinio, padažą troškiname, tol kol sultinys sutirštėja.

Galiausiai ruošiame ryžius, gilioje keptuvėje (aš naudojau wok keptuvę) ištirpiname sviestą ir jame pakepiname perplautus ryžius, po to supilame vyną ir leidžiame jam visiškai išgaruoti. Bei pradedame pilti po samtelį likusi sultinį, reikia pilti tik po vieną samtelį ir maišant ryžius, leisti jam į juos susigerti, tada pilti antrą ir trecią samtelį, tol kol ryžiai išvirs, tai trunka apie 20-30min. Ryžius kaitiname ant silpnos ugnies, likus paskutiniajam samteliui sultinio į jau beveik išvirusį risotto sudedame ir prieštai paruoštą baravykų ir žvėrienos padažą, gerai išmaišome, pagardiname šviežiai maltais juodaisiais ir baltaisiais pipirais, paragaujame ar netruksta druskos ir servyruojame prieš patiekiant risotto, jį apibarstome šviežiais čiobreliais. Skanaus!

 

 

P1100878.JPG

 

 

 

Akimirkos iš pasivaikščiojimo po mišką!!!

 

 

P1100852.JPG

 

P1100775-copie-1.JPG

 

P1100848.JPG

 

P1100823.JPG

 

P1100787.JPG

 

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires
N
Quel appétissant risotto ! Comme toi j'ai trouvé quelques cèpes samedi dernier, tes photos sont très jolies !!
Répondre
F
<br /> <br /> merci beaucoup, j'été chercher du champignon, avec mon fiancé samedi dernier aussi.  :) <br /> <br /> <br /> <br />

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog