Labai paprastas receptas, lašišos kepsnys su provanso žolelių padažu, troškintomis daržovėmis ir skrudintomis bulvytėmis, tinkantis ne tik kasdienos pietums, bet ir ypatingai vakarienei!
Receptas 4 asmenims
Reikės:
600 g lašišos file
druskos
šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
aliejaus kepimui
Garnyrui reikės:
4 didelių morkų
1 nedidelės cukinijos su minkšta žievele
4 - 6 bulvių
krapų
4 v š sviesto
provanso žolelių
druskos
šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
1 kubelio vištienos sultinio
aliejaus kepimui
Padažui reikės:
300 ml grietinėlės 30 proc. riebumo
provanso žolelių
druskos
šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
Gaminimas:
Nuvalytą lašišos file padaliname į 4 gabalėlius ir pabarstome druska bei pipirais. Paliekame marinuotis, tol kol pasiruošime garnyrui skirtas daržives, bei padažą.
Bulves gerai nuplauname, padaliname į ketvirčius ir truputėli apverdame pasūditame vandenyje, labai svarbu nepervirti, nupylus vandenį apibarstome provanso žolelėmis, žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais, bei kvepiančiaisias pipirais. Apšlakstome aliejumi ir sudėję į skardelę kepame gerai įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. kol gražiai apskrus.
Nuskustas ir nuplautas morkas skustuku suskutame į pailgus plaušelius, taip pat ir cukiniją, daržoves apverdame vištienos sultinyje, reikia virti vos kelias minutes kol morkos suminkštės. Aš jas truputėli perviriau tėdėl dedant į lėkštę morkų ir cukinijos tagliatelle prarado formą, bet skonio tai nepagadino. Apvirtas daržoves reikia nukošti ir pastatyti šiltai iki lėkštės garnyravimo.
Iš sviesto ir žiupsnelio krapų, bei druskos pasiruošiame, žolelių sviestą. Kambario temperatūros sviestą pertriname su kapotais krapais, suformuojame ritinėlį ir susukame i sviestinį popieriu, padedame į šaldymo kamerą sustingti.
Prieš kepant lašišos filė išverdame ir padažą, į puodelį supilame grietinėlę, ją pagardiname provanso žolelėmis, druska ir šviežiai maltais pipirais, bei kaitiname ant silpnos ugnies kol sutirštės iki norimos konsistencijos, labai svarbu padažą nuolat maišyti.
Galiausiai ant šlakelio aliejaus keptuvėje apkepame žuvį, svarbiausia jos neperkepti, kad mėsytė išliktu sultinga, aš kepu tol kol gražiai apskrunda iš abiejų pusiu ir šonuose pradeda skirtis baltos spalvos sultys.
Garnyruojant lėkštę, pasitelkiame fantaziją, tik reikia žinoti tai, kad žolelėmis gardintas sviestas dedamas ant troškintų morkų su cukinija.
Skanaus!
Fraises receptas