750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2012-08-11T17:25:00+02:00

Lašišos kepsnys

Publié par fraises

 

Labai paprastas receptas, lašišos kepsnys su provanso žolelių padažu, troškintomis daržovėmis ir skrudintomis bulvytėmis, tinkantis ne tik kasdienos pietums, bet ir ypatingai vakarienei!

 

 

P1100321.JPG

 

 

Receptas 4 asmenims


Reikės:

 

600 g lašišos file

 

druskos

šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų

aliejaus kepimui

 

Garnyrui reikės:


4 didelių morkų

nedidelės cukinijos  su minkšta žievele

4 - 6 bulvių

krapų

4 v š sviesto

provanso žolelių

 

 druskos

šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų

1 kubelio vištienos sultinio 

aliejaus kepimui

 

 

 

 Padažui reikės:

 

 300 ml grietinėlės 30 proc. riebumo

provanso žolelių

 

 druskos

šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų

 

 

P1100320.JPG

 


Gaminimas:

 

 

Nuvalytą lašišos file padaliname į 4 gabalėlius ir pabarstome druska bei pipirais. Paliekame marinuotis, tol kol pasiruošime garnyrui skirtas daržives, bei padažą.

Bulves gerai nuplauname, padaliname į ketvirčius ir truputėli apverdame pasūditame vandenyje, labai svarbu nepervirti, nupylus vandenį apibarstome provanso žolelėmis, žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais, bei kvepiančiaisias pipirais. Apšlakstome aliejumi ir sudėję į skardelę kepame gerai įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. kol gražiai apskrus.

Nuskustas  ir nuplautas morkas skustuku suskutame į pailgus plaušelius, taip pat ir cukiniją, daržoves apverdame vištienos sultinyje, reikia virti vos kelias minutes kol morkos suminkštės. Aš jas truputėli perviriau tėdėl dedant į lėkštę morkų ir cukinijos tagliatelle prarado formą, bet skonio tai nepagadino. Apvirtas daržoves reikia nukošti ir pastatyti šiltai iki lėkštės garnyravimo.

Iš sviesto ir žiupsnelio krapų, bei druskos pasiruošiame, žolelių sviestą. Kambario temperatūros sviestą pertriname su kapotais krapais, suformuojame ritinėlį ir susukame i sviestinį popieriu, padedame į šaldymo kamerą sustingti.

Prieš kepant lašišos filė išverdame ir padažą, į puodelį supilame grietinėlę, ją pagardiname provanso žolelėmis, druska ir šviežiai maltais pipirais, bei kaitiname ant silpnos ugnies kol sutirštės iki norimos konsistencijos, labai svarbu padažą nuolat maišyti.

Galiausiai ant šlakelio aliejaus keptuvėje apkepame žuvį, svarbiausia jos neperkepti, kad mėsytė išliktu sultinga, aš kepu tol kol gražiai apskrunda iš abiejų pusiu ir šonuose pradeda skirtis baltos spalvos sultys.

Garnyruojant lėkštę,  pasitelkiame fantaziją, tik reikia žinoti tai, kad žolelėmis gardintas sviestas dedamas ant  troškintų morkų su cukinija. 

 

 

Skanaus!

 

 

 

 P1100322.JPG

 

 

 Fraises receptas

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires
N
I love salmon and potatoes... what a good idea !
Répondre

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog