Mėgstantiems gurmaniškus skanėstus siulau išbandyti desertinę kivių uogienę
ji puikiai tiks ir konditerijai ir šiaip pasmaguriauti!
Reikės:
1,5 kg nuluptų kivių ( 2 kg. neluptų kivių )
3 vnt. didelių obuolių
450 g cukraus
1,5 vnt. citrinos
Kivius naudojame mikštus ir gerai prinokusius, juos perpjauname per pusę ir šaukšteliu išskopiame minkštimą, išskopus visus kivius juos patriname grustuve, kad išsiskirtų sultys ir užpilame su cukrumi. Tada pasiruošiame obuolius juos nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais suberiame į kivius ir verdame tol kol nustos putoti, putas nugraibome ir nepamirštame nuolat maišyti. Baigus virti kada uogienė visiškai nebeputoja supilame išspaustas citrinos sultis paverdame dar porą minučių ir dar karštą uogienė supilstome į stiklainiukus ir sandarai uždarome. Atvėsusę - pastatome šaltai.
Fraise receptas