Konservuoti pradėjau dar paauglystėje, nes dažnai reikėdavo padėti tai daryti mamai.. Tuo metu tikrai tuo nesidžiaugiau ir nesupratau, kad daug skaniau naminiai agurkėliai už
pirktinius. Dabar tai suprantu ir noriu pasakyti dideli AČIŪ savo mamai, kad išmokė mane šių gudrybių!
Reikės:
5 kg Mirabelle slyvaičių, (galima naudoti ir kaukazines slyvaites, bet uogienė bus rūgštesnė)
0,5 -1 kg. Cukraus priklauso nuo slyvaičių saldumo
4-5 bananai
Slyvas pakaitinu ir atvėsus pertrinu per sietelį kad neliktų kauliukų, tada i tyrę supilu cukrų ir verdu kol sutirštėja. Pababaigoje suberiu kubeliais pjaustytus bananus ir pakaitinu 5 min. Dar karštą uogienė supilstau į stiklainiukus ir sandarai uždarau.
P.S.: Mirabelle slyvaitės itin saldžios naudojant kaukazo slyvaites reikėtu kurkas daugiau cukraus.
Tai gardaus skonio ir nenusakomo aromato uogienė!
Receptas iš mamos